Stuur een email

Ik hoor graag van u!

4A Weiweg
Varik, GE, 4064 CJ
Netherlands

(06) 29 33 11 71

DSC_1986-3.jpg

Activiteiten

Mappelle organiseert regelmatig allerlei activiteiten rondom de vruchtenteelt. Zodat u kunt genieten van al het mooie wat de natuur in de Betuwe te bieden heeft. Wilt u meer weten, of een activiteit inplannen? Neem dan contact op. 

SnoeiCursussen

Elk jaar geef ik verschillende snoeicursussen op locaties zoals Landgoed KraaybeekerhofSlot Zuylen en Duindigt. Dit kunnen snoeicursussen zijn voor het snoeien van bv. leifruit, hoogstamfruit en andere gewassen in grote en kleine tuinen. 

In 2018 geef ik weer snoeicursussen, o.a.: 

  • de snoeicursus Basis-snoei Slot Zuylen (geweest)
  • de snoeicursus Vorming & Snoei van Leifruit 
  • snoeicursus in eigen tuin
  • snoeicursus op maat 

Snoeicursus: Vorming & Snoei van Leifruit

Goede snoei en mooie groei van leifruit is een hovenierskunst voor de gevorderde liefhebber. Deze cursus vindt plaats  door het groeiseizoen heen. Zo leert je op een bijzondere manier hoe je leibomen goed snoeit en met welke technieken je tot een mooie en goeie vorm komt. Zowel in theorie als in de praktijk breng ik je graag bij waar je bij het snoeien en begeleiden van leifruitbomen op moet letten! 

Met als doel: Hoe vorm ik een boom die er mooi uitziet? Hoe krijg ik een boom die regelmatig fruit geeft? Hoe krijg ik de verdeling van het fruit goed? 

De cursusdag is vastgesteld op 4 juli 2018

 

Cursus in eigen tuin

Voor deze cursus kom ik op aanvraag bij u op locatie vertellen over de verschillende gewassen in uw (volks)tuin. Hoe groeien de fruitgewassen het best en waar moet op gelet worden bij het planten en het snoeien? Dit kan individueel, maar gebeurt ook in een kleine of in grotere groepen.

Heeft u belangstelling? Neem contact op!

Snoeicursus op maat

Dit is een snoeicursus op maat op aanvraag van besloten groepen. Voor meer informatie neem contact op.

 

Basis-snoei Slot Zuylen (geweest)

Op zaterdag 27 januari jl. van 9.00 uur tot 12.00 uur vond de snoei-cursus ‘Basis-snoei Slot Zuylen 2018’ plaats. Dit was een praktische cursus op een prachtige plek!

In de tuinen van Kasteel Slot Zuylen staan verschillende fruitbomen in allerlei groeivormen. Hier bracht ik de basis van het snoeien bij. We snoeiden, liepen rond en keken om te leren: Hoe krijg ik met regelmaat een mooie oogst aan fruit, zoals appels, peren en bessen? Hoe kan ik fruitbomen er mooi uit laten zien?

Inschrijven kon via info@mappelle.nl of bel 06 - 293 311 71

Cursuskosten bedroegen € 37,50 p.p. incl. koffie & thee.

Leuk dat je meedeed!PLUKDAGEN

Verschillende keren per jaar vinden er plukdagen plaats. Hiervoor kunt u zich opgeven via de website. Afhankelijk van het moment in het jaar laat ik u zien hoe de pluk gebeurt, vertel ik u over de gewassen en neemt u deel aan de praktijk. Lunch en koffie worden voorzien. Aan het einde van de dag neemt u door u versgeplukt fruit mee naar huis!

Laat mij weten als u belangstelling heeft!


FIetstocht OP MAAT

Per fiets mooie, particuliere boomgaarden bezoeken in de Betuwe! Voor groepen organiseer ik fietstochten op maat. Ik vertel u over het gebied, de gewassen en over hoe fruit groeit. Lunch en koffie zijn inbegrepen.

Afhankelijk van de grootte van de groep en uw wensen, wordt de route uitgestippeld. Kom een keer fietsen in de Betuwe! 

  • Kleine en grote groepen (20 personen max.)
  • Prijs afhankelijk van het aantal personen


Lezingen

In 2008 is mijn boek Handboek Hoogstamfruit uitgebracht. Ik heb er plezier in om kennis over te brengen waar mensen in de praktijk meteen iets aan hebben. Verschillende keren per jaar geef ik dan ook graag lezingen.

Nu biologisch en onbespoten voeding steeds meer aan terrein wint, merk ik dat mensen graag meer willen weten over hoe fruit gezond te houden is. Zo geef ik bv. de lezing Ziekten & Plagen.

Wilt u een lezing organiseren en zoekt u een spreker? Neem dan contact op met mij!  


kerstmarkt

Elk jaar sta ik op de Kerstmarkt van Kraaybeekerhof met sap, stroop en walnoten. Kom gezellig proeven!

Landgoed Kraaybeekerhof

Diederichslaan 25 in Driebergen

www.kraaybeekerhof.nl