Stuur een email

Ik hoor graag van u!

4A Weiweg
Varik, GE, 4064 CJ
Netherlands

(06) 29 33 11 71

DSC_1986-3.jpg

Activiteiten

Mappelle organiseert regelmatig allerlei activiteiten rondom de vruchtenteelt. Zodat u kunt genieten van al het mooie wat de natuur in de Betuwe te bieden heeft. Wilt u meer weten, of een activiteit inplannen? Neem dan contact op. 

SnoeiCursussen

Elk jaar geef ik verschillende snoeicursussen op locaties zoals Landgoed Kraaybeekerhof en Slot Zuylen. Dit kunnen snoeicursussen zijn voor het snoeien van bv. leifruit, hoogstamfruit en andere gewassen in grote en kleine tuinen. 

In 2019 geef ik weer snoeicursussen, o.a.: 

  • basis-snoeicursussen in volkstuinen (op aanvraag)

  • basis-snoeicursus in Varik (zaterdagmorgen 26-1-’19)

  • snoeicursus voor VELT in midden Nederland (opgave bij de vereniging VELT email:info@velt.nu, tel.: 040 285 44 67)

  • snoeicursus in eigen tuin, op aanvraag.

Cursus in eigen tuin

Voor deze cursus kom ik op aanvraag bij u op locatie vertellen over de verschillende gewassen in uw (volks)tuin. Hoe groeien de fruitgewassen het best en waar moet op gelet worden bij het planten en het snoeien? Dit kan individueel, maar gebeurt ook in een kleine of in grotere groepen.

Heeft u belangstelling? Neem contact op!

Basis-snoei

Op zaterdag 26 januari jl. van 9.00 uur tot 12.00 uur vindt de snoei-cursus ‘Basis-snoei Slot Zuylen 2019’ plaats. Dit is een praktische cursus op een prachtige plek!

In de tuinen van Kasteel Slot Zuylen staan verschillende fruitbomen in allerlei groeivormen. Hier breng ik de basis van het snoeien bij. We snoeien, lopen rond en kijken om te leren: Hoe krijg ik met regelmaat een mooie oogst aan fruit, zoals appels, peren en bessen? Hoe kan ik fruitbomen er mooi uit laten zien?

Inschrijven kan via info@mappelle.nl of bel 06 - 293 311 71

Cursuskosten bedragen € 37,50 p.p. incl. koffie & thee.PLUKDAGEN

Verschillende keren per jaar vinden er plukdagen plaats. Hiervoor kunt u zich opgeven via de website. Lunch en koffie worden voorzien. Aan het einde van de dag neemt u wat door u versgeplukt fruit mee naar huis!

Er is in juli een rode bes plukdag in Tiel.

En in september/oktober is er minstens een appel- en of perenpluk-dag in de Betuwe, in de buurt van Geldermalsen.


FIetstocht OP MAAT

Per fiets mooie, particuliere boomgaarden bezoeken in de Betuwe! Voor groepen organiseer ik fietstochten op maat. Ik vertel u over het gebied, de gewassen en over hoe fruit groeit. Lunch en koffie zijn inbegrepen.

Afhankelijk van de grootte van de groep en uw wensen, wordt de route uitgestippeld. Kom een keer fietsen in de Betuwe! 

  • Kleine en grote groepen (20 personen max.)

  • Prijs afhankelijk van het aantal personen


Lezingen

In 2008 is mijn boek Handboek Hoogstamfruit uitgebracht. Ik heb er plezier in om kennis over te brengen waar mensen in de praktijk meteen iets aan hebben. Verschillende keren per jaar geef ik dan ook graag lezingen.

Nu biologisch en onbespoten voeding steeds meer aan terrein wint, merk ik dat mensen graag meer willen weten over hoe fruit gezond te houden is. Zo geef ik bv. de lezing Ziekten & Plagen.

Wilt u een lezing organiseren en zoekt u een spreker? Neem dan contact op met mij!