Stuur een email

Ik hoor graag van u!

4A Weiweg
Varik, GE, 4064 CJ
Netherlands

(06) 29 33 11 71

DSC_1986-3.jpg

Activiteiten

Mappelle organiseert regelmatig allerlei activiteiten rondom de vruchtenteelt. Zodat u kunt genieten van al het mooie wat de natuur in de Betuwe te bieden heeft. Wilt u meer weten, of een activiteit inplannen? Neem dan contact op. 


SnoeiCursussen

Elk jaar geef ik verschillende snoeicursussen op locaties zoals Landgoed KraaybeekerhofSlot Zuylen en Duindigt. Dit kunnen snoeicursussen zijn voor het snoeien van bv. leifruit, hoogstamfruit en andere gewassen in grote en kleine tuinen. 

In 2018 geef ik weer snoeicursussen, o.a.: 

  • de snoeicursus Basis-snoei Slot Zuylen
  • de snoeicursus Vorming & Snoei van Leifruit 
  • snoeicursus in eigen tuin
  • snoeicursus op maat 

Basis-snoei Slot Zuylen

Op zaterdag 27 januari van 9.00 uur tot 12.00 uur vindt de snoei-cursus ‘Basis-snoei Slot Zuylen 2018’ plaats. Dit is een praktische cursus op een prachtige plek!

In de tuinen van Kasteel Slot Zuylen staan verschillende fruitbomen in allerlei groeivormen. Hier breng ik u de basis van het snoeien bij. U zult snoeien, lopen en kijken om te leren: Hoe krijg ik met regelmaat een mooie oogst aan fruit, zoals appels, peren en bessen? Hoe kan ik fruitbomen er mooi uit laten zien?

Inschrijven kan via info@mappelle.nl of bel 06 - 293 311 71

Cursuskosten zijn € 37,50 p.p. incl. koffie & thee. Doe mee!

Vorming & Snoei van Leifruit

Goede snoei en mooie groei van leifruit is een hovenierskunst voor de gevorderde liefhebber. Het bijzondere aan deze cursus is dat deze plaatsvindt op 5 momenten door het groeiseizoen heen. Zo leert u zowel in de theorie als in de praktijk hoe u leibomen goed snoeit en met welke technieken u uiteindelijk tot een mooie vorm komt. 

Tijdens het groeiseizoen leert u waar u bij het snoeien en begeleiden van leifruitbomen op moet letten. Met als doel: Hoe krijg ik de verdeling van het fruit goed? Hoe krijg ik een boom die regelmatig fruit geeft? Hoe vorm ik een boom die er mooi uitziet? 

Cursus-zaterdagen: 24 februari, 14 april, 19 mei, 30 juni en 18 augustus van 10:00 tot 15:00 uur. Cursuslocatie: Slot Zuylen. Prijs: €400 p.p. inclusief cursus-hand-out, koffie, thee & lunch.

Joke van den Ban organiseert sinds 2004 activiteiten rondom de vruchtenteelt. Om te genieten van al het mooie dat de natuur te bieden heeft. Voor meer informatie neem gerust contact op!

Cursus in eigen tuin

Voor deze cursus kom ik op aanvraag bij u op locatie vertellen over de verschillende gewassen in uw (volks)tuin. Hoe groeien de fruitgewassen het best en waar moet op gelet worden bij het planten en het snoeien? Dit kan individueel, maar gebeurt ook in een kleine of in grotere groepen.

Heeft u belangstelling? Neem contact op!

Snoeicursus op maat

Dit is een snoeicursus op maat op aanvraag van besloten groepen. Voor meer informatie neem contact op.


PLUKDAGEN

Verschillende keren per jaar vinden er plukdagen plaats. Hiervoor kunt u zich opgeven via de website. Afhankelijk van het moment in het jaar laat ik u zien hoe de pluk gebeurt, vertel ik u over de gewassen en neemt u deel aan de praktijk. Lunch en koffie worden voorzien. Aan het einde van de dag neemt u door u versgeplukt fruit mee naar huis!

Laat mij weten als u belangstelling heeft!


FIetstocht OP MAAT

Per fiets mooie, particuliere boomgaarden bezoeken in de Betuwe! Voor groepen organiseer ik fietstochten op maat. Ik vertel u over het gebied, de gewassen en over hoe fruit groeit. Lunch en koffie zijn inbegrepen.

Afhankelijk van de grootte van de groep en uw wensen, wordt de route uitgestippeld. Kom een keer fietsen in de Betuwe! 

  • Kleine en grote groepen (20 personen max.)
  • Prijs afhankelijk van het aantal personen


Lezingen

In 2008 is mijn boek Handboek Hoogstamfruit uitgebracht. Ik heb er plezier in om kennis over te brengen waar mensen in de praktijk meteen iets aan hebben. Verschillende keren per jaar geef ik dan ook graag lezingen.

Nu biologisch en onbespoten voeding steeds meer aan terrein wint, merk ik dat mensen graag meer willen weten over hoe fruit gezond te houden is. Zo geef ik bv. de lezing Ziekten & Plagen.

Wilt u een lezing organiseren en zoekt u een spreker? Neem dan contact op met mij!  


kerstmarkt

Elk jaar sta ik op de Kerstmarkt van Kraaybeekerhof met sap, stroop en walnoten. Kom gezellig proeven!

Landgoed Kraaybeekerhof

Diederichslaan 25 in Driebergen

www.kraaybeekerhof.nl